Британската ITV и British Broadcasting Corp. (BBC) планират да създадат

...
 Британската ITV и British Broadcasting Corp. (BBC) планират да създадат
Коментари Харесай

ITV и BBC пускат своя услуга, с която да се конкурират с Netflix

 Британската ITV и British Broadcasting Corp. (BBC) възнамеряват да основат ново взаимно дружество, което ще се занимава с видео стрийминг. Това ще се случи през четвъртото тримесечие и е метод да се отговори на колоса в сферата Netflix, написа Bloomberg.
Начинанието, което следва месеци договаряния сред фирмите, е част от напъните на основния изпълнителен шеф на ITV Каролин Макколс да открие нови източници на доходи оттатък обичайна телевизия, до момента в който потребителите от ден на ден избират да гледат наличие, когато сами решат, а рекламодателите насочват от ден на ден средства онлайн.

Опитите на малките екрани в Европа да преследват партньорства в областта на стрийминга, с цел да се състезават с Amazon.com и Netflix, бяха посрещнати със песимизъм от анализатори на промишлеността, тъй като въпросните медии не разполагат нито с мащаба, нито с софтуерната мощност, с цел да се конкурират с американските компании.Новата услуга BirtBox ще бъде пусната на цена от 5,99 паунда (7,50 долара) месечно и ще включва най-новите продукции на ITV и BBC, като „ Love Island ” и „ Gentleman Jack ”. Същевременно фирмите възнамеряват основаването на истински сериали.

Цената е по-ниска от тази на Netflix във Англия – 8,99 паунда на месец за общоприетата услуга.

ITV ще има 90% от активите на новото сдружение, до момента в който BBC ще държи останалите 10%.

 
По публикацията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР